Lief zijn voor jezelf

Love yourself

Je kunt pas lief zijn voor jezelf als je weet wat je werkelijk wilt. Dat heb ik tenminste ervaren.

Ken je dat ook? Je komt van school en gaat werken in een beroep omdat dat de “juiste” keuze is.

Je sleurt je iedere dag naar je werk, komt thuis, doet de dingen die moeten en gaat slapen. De routine van work, eat, sleep and repeat.

Ik heb nu ook (nog wel ?) zo’n baan, maar ik ben gelukkiger dan ooit. Wil je weten hoe ik dat doe?

Het begint inderdaad met lief zijn voor jezelf, door te ontdekken wat je zelf wilt. Niet wat je denkt dat mogelijk is, maar wat je werkelijk wilt. Ik deed de Passion test. Hier stel je je ideale leven voor en schrijft dan 15 punten op die je hebt, bent of doet. Begin de zinnen met Ik ben… Ik heb… of Ik doe…

‘Ik word verwend door Bianca (van Lief zijn voor jezelf)’ mag er ook op staan ?

Omdat het in je ideale leven alleen om jou gaat en alles kan, ga je dus nadenken wat jij (je doet de test alleen) echt wilt. Daarna begin je boven aan en vergelijk je de bovenste regel met de regel eronder. Welke voelt het beste? Die regel zet je boven aan. En zo werk je de lijst naar onderen af. De bovenste vijf regels, de beste vijf, schrijf je op een klein kaartje. Daaronder schrijf je, “of iets beters”. En voilà, je weet nu wat de essentie is die jou gelukkig maakt.

“Ja,” hoor ik je denken, “maar hoe word ik daar nu gelukkig van?”

Doordat je weet wat je wilt, heb je de macht over je eigen leven gekregen. Nu kun jij beslissen of je voor de TV blijft hangen of iets gaan doen wat op je lijstje staat (of wat er op het moment dicht bij komt).

Bijvoorbeeld: Je schrijft, “ik heb mijn eigen paard.” of “Ik heb mijn eigen bedrijf.” Twee weken later een vraag van een paar vrienden die je eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt. Of je met ze op vakantie wilt. Dan kunnen jullie samen een camper huren en zo de kosten delen. Normaal had je ja gezegd omdat je “vrienden” niet teleur wilt stellen en je toch ook wel aan vakantie toe denkt te zijn. Maar na de test zou het zo maar kunnen zijn dat je antwoordt: ”Nee, ik ben aan het sparen voor een eigen paard.” Of “Nee, ik ga mijn eigenbedrijf beginnen en heb dus geen tijd.” En ik kan je beloven, dat voelt dan goed! Je gaat beslissingen nemen die jou gelukkig maken.

Maar hoe word ik dan gelukkig met die baan?

Ik doe het zo: Mijn baan is mijn investeerder. Het geld zorgde er voor dat ik kon bouwen aan mijn droom. In mijn geval de levensschilder zijn. Als levensschilder maak ik herinneringsschilderijen voor ouders die hun kind hebben verloren. Hier zitten 2 regels van mijn lijstje in; mensen helpen en schilderen. Ik luister naar het verhaal van de ouders en vraag naar hun dromen voor het verloren kind. Van dit verhaal maak ik een schilderij waarin ik het kind en de liefde van de ouders laat leven. Door de K@# baan had ik inkomsten om te sparen en de financiële rust om mezelf te ontwikkelen. En om mijn plan te maken om dat te gaan doen waar mijn passie ligt. Onderweg leerde ik ook nog wat andere zaken die bij het verwezenlijken van mijn droom zeker van pas zullen komen.

Het is nog steeds dezelfde baan, maar vooral mijn beleving is anders geworden. Het geen noodzaak maar het is mijn keuze. Een middel om mijn droom waar te maken.

Hopelijk heb ik jullie iets waardevols kunnen meegeven.

Wees lief voor je zelf en volg je passie, dan word je een mooi cadeau om weg te geven.

Ik wens jullie veel liefs en succes.

Wat is jouw passie.

Schijf je antwoord in het commentaar-veld hieronder.

En heb je iets aan mijn gedachten gehad, stuur ze dan door naar een vriend of vriendin.

(En onthoud: werkelijk leven is werkelijk geven)

Liefs Rob.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *